Ajankohtaista

Jytyn brändiuudistuksessa laitettiin uusiksi liiton nimi ja visuaalinen ilme. Uusi brändi heijastaa 2020-luvun työelämää ja kiteytyy ajatukseen: sillä sinun työsi on tärkeä.
Ammattiliitto Jytyn ylintä päätösvaltaa käyttävä liittovaltuusto valitsi maanantaina 23. marraskuuta liiton uudeksi puheenjohtajaksi Jytyn johtavana työmarkkinalakimiehenä toimineen Jonna Voiman.
Oulun kaupunginhallitus päätti eilisessä kokouksessaan polkea työehtoja ja heikentää työntekijöiden toimeentuloa. Ammattiliitot JHL ja Jyty vastustavat Oulun ulkoistamisia lakolla. Oulun kaupungin palveluksessa työskentelevät JHL:n ja Jytyn jäsenet ovat lakossa ke–pe 30.9.–2.10.
Hallitus teki torstaina 13. elokuuta valtioneuvoston yleisistunnossa periaatepäätöksetkansalaisten kasvomaskien käyttöä sekä etätyötä koskevien suositusten antamisesta. Hallitus keskusteli asiasta tänään jatkuneessa neuvottelussaan.
Neuvottelutulokset kaikista kunta-alan sopimuksista saatiin 27. toukokuuta 2020. Järjestöjen hallinnoissa ne hyväksyttiin heti seuraavana päivänä 28.5. Kuntaratkaisu pohjautuu pitkälti sovittelijan kuukautta aikaisemmin tekemään ratkaisuesitykseen.
Valtakunnansovittelijan kunta-alalle esittämä sopimusesitys kunnallisesta yleisestä virka- ja työehtosopimuksesta (KVTES) on kaatunut. Sote ry eli Tehyn ja SuPerin muodostama neuvottelujärjestö kaatoi valtakunnansovittelijan tekemän sovintoesityksen.
Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki vaatii maan hallitukselta pikaisia päätöksiä koronaepidemiasta johtuvien inhimillisten kärsimysten ja seurausten minimoimiseksi.
Alkuvuonna Kiinasta on lähtenyt liikkeelle tartuntatautiepidemia. Ajankohtaista tietoa kyseisestä tartuntataudista saa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) internet-sivuilta. Tutustu myös Työterveyslaitoksen toimintaohjeeseen työntekijöille
Jäsentietojen päivityskampanjaa on jäljellä viimeinen viikko. Päivityskampanjassa jäsenten tulee kirjautua Jässäriin helmikuun aikana 1.-29.2.2020 sekä tarkistaa ja tarvittaessa päivittää omat tietonsa.
RSS ATOM